Karitatív tevékenységünk

 
Nem véletlen, hogy a Krisna-tudatot – kicsit mókásan bár, de - „konyhavallásnak” is szokták nevezni, hisz lépten-nyomon étellel a kezükben találkozunk a hívőkkel. Ételt osztanak fesztiválokon, az utcai zenés felvonulásokon és sok-sok rászorulónak is.

Ételt az életértKözösségünk 1989 óta tartja fenn és működteti „Ételt az Életért Szegényélelmezési és Mentál-higiénés Programját”, 1999 óta pedig mint civil szervezet - az Ételt az Életért Alapítvány - látja el humanitárius tevékenységeit országszerte.

A misszió persze vallási hagyományokon nyugszik, így alapvető célkitűzése a rászorulók megsegítése annak érdekében, hogy templomaink környékén ne legyen éhező ember.

Ez manapság sajnos egyre nehezebb feladat, hisz az elmúlt évek során évről évre egyre nagyobb számban jelentkeznek nálunk segítségre szoruló embertársaink. Kimutatásaink szerint 2012 során több mint 250 000 tál étel és több tonna hideg élelem talált gazdára szervezetünk által.

Budapesten aligha találunk olyat, aki ne hallott volna a Blaha Lujza téri karácsonyi, illetve a Teleki László téren működő mindennapos nyilvános ételosztásainkról. Arról azonban kevesebben tudnak, hogy Óbudán szintén heti 5 napon olyan szülők, gyermekek, idős emberek kapnak tőlünk segítséget, akiket a Családsegítő arra rászorulónak nyilvánít.

De sorolhatnánk még a városokat (például Debrecen, Eger, Miskolc, Kaposvár), ahol szervezetünk rendszeres ételosztások szervezésével igyekszik a társadalom perifériájára sodródott tagjainak a helyzetén könnyíteni.

Minden esetben krízishelyzetbe került emberekről van szó, akiknek hitel-, vagy rezsitartozások, alacsony nyugdíj, tartós betegség, hasztalan munkakeresés, stb. nehezíti meg az életét. Azoknak, akik telephelyeinktől távol élnek, meleg étel helyett tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot tudunk felajánlani.

Facebook icon