Ételosztás a Fülöp-szigeteken


2013 novemberében egy cunamiéhoz hasonló erejű tájfun, a Haiyan söpört végig a Fülöp-szigeteken.

Fülöp-szigeteki katasztrófa: Ételt az Életért Alapítvány ételosztás, karitatív tevékenységeinkA legnagyobb pusztítást elszenvedő, 220 ezer lakosú Tacloban kikötővárosban és környékén a becslések szerint a tomboló viharban 10 ezer ember halt meg. A várost és a szomszédos falvakat a parttól egy kilométer szélességben elöntötte a tengerár. Tacloban utcáit mindenütt romok, törmelékek és halottak borították, megszűnt a távközlés, gyakorlatilag közlekedni sem lehetett.

A tájfun az egyik legerősebb, amit valaha feljegyeztek, a szél sebessége elérte a 313 km/órát. A méreteire jellemző, hogy az ENSZ humanitárius szervezetének becslése szerint az ország 36 tartományában 4,1 millió embert érintett.

Fülöp-szigeteki katasztrófa: Ételt az Életért Alapítvány ételosztás, karitatív tevékenységeinkA Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete, Ételt az Életért nemzetközi programjának keretében azonnal bekapcsolódott a fülöp-szigeteki katasztrófahelyzet elhárításába.

Fülöp-szigeteki katasztrófa: Ételt az Életért Alapítvány ételosztás, karitatív tevékenységeinkÉtelt az Életért csapat célja elsősorban az volt, hogy a térségekben olyan túlélőknek osszon ételt, ahol a kormány nem tud segíteni. Annak a rengeteg embernek, akiknek nem állt módjában elhagyni azt a helyet, ahol él. A tájfun túlélői a tartós élelmiszert azonban nem tudták hol megfőzni, hiszen minden elpusztult, romba dőlt.

Fülöp-szigeteki katasztrófa: Ételt az Életért Alapítvány ételosztás, karitatív tevékenységeinkA manilai Krisna-központ önkéntesei november 15-20. között 8200 adag meleg ételt osztottak ki Tacloban térségében, és további 2730 adagot november 18., és 29. között Manilában. Valamint November 23., és 30. között 4200 adag meleg ételt szolgáltak fel Cebuban.

Fülöp-szigeteki katasztrófa: Ételt az Életért Alapítvány ételosztás, karitatív tevékenységeink„Az elmúlt 13 napban rengeteg dologra rádöbbenhettünk, amit mindennapi életünk során nem nagyon veszünk észre.” – emlékezik vissza Radha Lila devi dasi az egyik önkéntes – „Bennünket is könnyekre fakasztott, amikor olyan emberekkel találkozunk, akik elveszítették a szeretteiket, az otthonukat, pénzüket, és gyakorlatilag mindenüket.
Látjuk, mennyire szomjaznak és mennyit küzdenek azért, hogy minden nap tiszta vízhez jussanak, ez pedig erőt és reményt ad, és céltudatosabbá tesz bennünket, hogy újra és újra kimenjünk ételt osztani és megpróbáljunk minél több embert megetetni praszádammal (felajánlott, lelki étellel)."

Fülöp-szigeteki katasztrófa: Ételt az Életért Alapítvány ételosztás, karitatív tevékenységeinkAz ilyen szomorú események, helyzetek mindig azzal is járnak, hogy rámutatnak az ember gyengeségére, kiszolgáltatottságára, és ugyanakkor egy lehetőséget adnak a kegyesebb viselkedés gyakorlatára.

Fülöp-szigeteki katasztrófa: Ételt az Életért Alapítvány ételosztás, karitatív tevékenységeink Fülöp-szigeteki katasztrófa: Ételt az Életért Alapítvány ételosztás, karitatív tevékenységeink
Facebook icon