Társadalmi szervezeteknek felajánlható 1%


A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége által létrehozott Ételt az Életért Szegényélelmezési Program 1989 óta működteti "egytálétel" projektjét, amelyből a feladatok növekedésének megfelelően, 1999-ben a jelenleg is működő önálló közhasznú alapítvány kifejlődött. Alapítványunk a hátrányos helyzetű, rászoruló személyek, családok ingyenes ételosztás útján történő megsegítésével foglalkozik országszerte. Meggyőződésünk, hogy a mindennapi étel biztosításával a rászorulók közelebb kerülnek életük rendezéséhez, az éhezés viszont ellehetetleníti az életvezetésről történő bármiféle gondolkodást. Sokaknak pedig ez jelenti az ételhez jutás egyetlen lehetőségét.

A Krisna-tudat filozófiája szerint minden szívben egy lélek lakozik. Bár mindannyian más körülmények és lehetőségek között élünk, vannak nemi, vallási és származási különbségek, lényegünket tekintve, mely szerint lelkek vagyunk, mégis ugyanolyanok vagyunk. Ezért ha tudunk, segítenünk kell. Az egyház szegényélelmezési alapítványa ezt a rendkívül fontos feladatot végzi: ételt ad a rászorulóknak.

Az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány a '90-es évek végén először Budapestnek egyetlen helyszínén, időszakosan alkalmanként 100 adag egytálételt tudott biztosítani a nélkülözőknek. Az egyház növekedése és az alapítvány támogatottságának köszönhetően az ételosztás évről évre intenzív növekedésnek indult. Mára Budapest 4 helyszínén, valamint Debrecenben, Egerben, Marcaliban és Pécsett is rendszeres az ételosztás. Évi 500 000 adag meleg vegetáriánus étellel támogatjuk hazánk rászoruló lakosságát, valamint több mint 100 tonna hideg élelmiszercsomagot osztunk ki kiemelt időpontokban - ilyen például a karácsony és a gyereknap -, valamint ruhák és játékok is gazdára találnak.

Állandó helyszíneink mellett az alapítvány ideiglenes ételosztásokat is szokott szervezni katasztrófa sújtotta helyszíneken. Segítséget nyújotttunk a vörösiszap, a felsőzsolcai árvíz, a Sri Lankát sújtó cunami és a Haiti földrengés károsultjainak is. Elhivatottságunkat jól mutatja az a mosoly, amivel a hétvégéken és ünnepnapokon is illatosan gőzölgő étel átnyújtásakor ajándékozzuk meg a kisnyugdíjasokat, nagycsaládosokat, gyerekeket, munkanélkülieket és otthontalanokat.

Az Étel Élet! A TE segítségeddel adjuk!

Személyi jövedelemadód mindkét 1%-nak felajánlásával támogasd Te is ételosztó tevékenységünket. Segíts, hogy ne maradhasson egyetlen éhes ember sem!

Köszönjük!

További információ: www.karitativ.hu , www.krisna.hu

Társadalmi szervezeteknek felajánlható 1%

Nyilatkozat letöltése

Egyházaknak felajánlható 1%

Nyilatkozat letöltése

Facebook icon