Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

Technikai szám: 0389

Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18095575-1-41

Egriek is segítenek az ukrán határon

Egriek is segítenek az ukrán határon

A Krisna-hívők Ételt az Életért Alapítványának munkatársai február 27. óta segítik az Ukrajnából menekülteket. A helyszíni tapasztalataikról, a segítő szervezetek és magánszemélyek összefogásáról, valamint a háború elől menekülők igényeiről is beszámolt az egri önkéntes.

A héten többször is voltunk a keleti határon és amíg szükség lesz ránk, minden nap megyünk – mondta Nyolcas Olivér, az Ételt az Életért Alapítvány egri irodájának vezetője.

A határon átjutott embereknek nagy szükségük van a meleg ételre. Vannak, akik kimerülten, éhesen érkeznek; a többség napok óta csak valamilyen hideg élelmen, kekszen, chipsen vagy snacken él. Ezért kifejezetten hálásak a menekültek az egytálételért, mely a testüket és lelküket is felmelegíti. Az egriek segítségével naponta félezer adag ebédet osztanak ki az ukrán határon, befogadó központokban főleg nőknek és gyerekeknek.

Az Ételt az Életért, a Krisna-hívők szegényélelmezési programja. Az alapítvány fő feladatának tekinti, hogy segítse a szociálisan hátrányos helyzetűek étkeztetését. Az 1999-es alapítás óta, évről-évre egyre több rászorulón tudnak segíteni, Egerben és környékén már napi 700 adag ingyen ebédet osztanak ki.

A szokásos napi a tevékenységünket, mely a helyi lakosok ellátását célozza, a menekültek segítése mellett is folyamatosan fenn tudjuk tartani a hevesi megyeszékhelyen – intett nyugalomra Nyolcas Olivér (Omkaranatha Dasa). A szociálisan hátrányos helyzetűek továbbra is megkapják tőlünk a megszokott ellátást.

Ezen felül további félezer adag meleg ételt tudnak kiosztani a határra érkezőknek. Az Alapítvány megbízására, az egri Govinda étteremben 300 literes üstökben főzik a rászorulók számára az ebédet. A szakácsok és konyhai kisegítők emberfeletti munkát vállalnak, hogy az Ételt az Ételért önkéntesei minél több embernek segíthessenek ezekben a napokban is.

Az ebédet hőszigetelő dobozokban, kiporciózva szállítják el a menekülteknek, akik többnyire Ukrajna középső régiójából érkeznek. Vannak, akik hosszú gyalogutat tesznek meg egy-egy határátkelőig, hogy biztonságban tudhassák a családjukat és saját életüket.

Minket is nagyon megvisel a látvány, de az elesetteken való hatékony segítés és az összefogás végtelenül inspiráló élmény! Például amikor tegnap megérkeztünk a határhoz és elkezdtük kipakolni az adományokat, azonnal a segítségünkre siettek más szervezetek önkéntesei is. Nagyon jó látni hazánkban és a helyszínen is, hogy civilek, szakmai- és karitatív szervezetek ilyen jól együtt tudnak működni a nemes cél érdekében. Hatalmas az együttműködés, számos területen kapnak segítséget a menekültek, de elengedhetetlen az étkeztetés biztosítása is.

Kapcsolatban állunk a határon túli ukrajnai polgármesterekkel is, akik személyesen viszik át a kért adományokat. Az elmúlt napokban a tiszabecsi bázisra vittünk meleg ebédet Egerből, amit friss gyümölcsökkel is kiegészítettünk. A legtöbb menekült rémült, fáradt, elcsigázott a hosszú utazástól, sokak ismerősök és rokonok nélkül az önkéntesek jóságán függenek.

Így segítünk a tiszabecsi menekültszálláson

Amikre jelenleg szükség van: banán, bébiételek, pelenka, ezen felül tisztálkodó szerek, takarók, plédek, párnák, kisebb mennyiségben tartós élelmiszer, vagy pl. energiaszelet – mondta az egri irodavezető.

Aki szeretné, hogy a fentiek alapján összeválogatott adományait elvigyék, az naponta 14-15h között a Tűzoltó tér 5. sz. belső udvarán, az Ételt az Életért osztópontján tudja leadni. Egyéb tárgyi adományokra, illetve ruhákra jelenleg nincs szükség.

Aki teheti, önkéntes munkájával vagy anyagilag is támogathatja a segélyszervezet határon végzett humanitárius munkáját.

Az Ételt az Életért Alapítvány bankszámlaszáma:
MKB 10300002-10631840-49020019
(IBAN HU55 1030 0002 1063 1840 4902 0019)

Online adományozás:
http://www.eteltazeletert.hu/

Adományvonal:
13600, a tárcsázás után a 33-as kódot kell beütni, vagy a kódot tartalmazó sms-t küldeni erre a számra.
Hívásonként bruttó 500 Ft-tal támogatható a kezdeményezés.

További hírek

galeria1

Tízezer tál gondoskodás az ukrajnai menekülteknek

Az Ételt az Életért, a Krisna-hívők humanitárius szervezete eddig már több tízezer adag étellel segítette az ukrajnai konfliktus elől menekülő embereket, egyházunk pedig több mint kétszáz ukrán Krisna-hívő ellátásáról, szálláshelyéről, utazásáról gondoskodott. Kezdetben több ezer indiai egyetemista étkeztetését láttuk el,…

TAS06055 (1)

Napi többezer adag étel a Krisna-hívőktől az ukrajnai menekülteknek

A Krisna-hívők február 26. óta dolgoznak a menekültek megsegítésén. Ételt az Életért humanitárius programjuk a hazai rászorulók szokásos napi ellátásával (napi 2000 fő) párhuzamosan folyamatosan szállít meleg ételt az ukrajnai háború elől menekülő rászorulóknak is (+2000 adag). Az élelmezési segélyakció…

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

Technikai szám: 0389

Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18095575-1-41