Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

Technikai szám: 0389

Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18095575-1-41

Napi többezer adag étel a Krisna-hívőktől az ukrajnai menekülteknek

Napi többezer adag étel a Krisna-hívőktől az ukrajnai menekülteknek

A Krisna-hívők február 26. óta dolgoznak a menekültek megsegítésén. Ételt az Életért humanitárius programjuk a hazai rászorulók szokásos napi ellátásával (napi 2000 fő) párhuzamosan folyamatosan szállít meleg ételt az ukrajnai háború elől menekülő rászorulóknak is (+2000 adag). Az élelmezési segélyakció 4 fókuszpontja: a határátkelők, az indiai diákok, a befogadó központok, valamint a határon túliak támogatása.

A hazánkba érkező menekültek ellátása a határátkelőkön zajlik, a helyi igényeknek megfelelően, annak a több ezer indiai diáknak az étkeztetése pedig, akiket Magyarországon keresztül evakuálnak Indiába, a budapesti gyűjtőpontokon történik. A hívők a menekültek számára fenntartott fővárosi szálláshelyre és a Nyugati pályaudvarra is szállítanak meleg ebédet, valamint a határon túlra, kárpátaljai lakosoknak is juttattak át segélyadományt, takarókat, konzerveket, használati tárgyakat.

Az Ételt az Életért humanitárius program kaotikus helyzetben is friss, meleg és tápláló ételt tud felszolgálni mind a menekülteknek, mind a mentésben résztvevőknek. Az országban található Krisna-templomok és a gyülekezet bevonásának köszönhetően az egyház a menekültek elhelyezésében is aktívan részt vállal. Mindemellett lelki segélyt is nyújt, valamint rendszeresen szervez békemeditációt a helyzet mielőbbi rendeződéséért. A segélyakcióhoz szívesen fogadják a lakosság támogatását.

www.eteltazeletert.hu

Így segítheted az ételosztást:
Ételt az Életért Alapítvány
MKB 10300002-10631840-49020019

További hírek

galeria1

Tízezer tál gondoskodás az ukrajnai menekülteknek

Az Ételt az Életért, a Krisna-hívők humanitárius szervezete eddig már több tízezer adag étellel segítette az ukrajnai konfliktus elől menekülő embereket, egyházunk pedig több mint kétszáz ukrán Krisna-hívő ellátásáról, szálláshelyéről, utazásáról gondoskodott. Kezdetben több ezer indiai egyetemista étkeztetését láttuk el,…

ffl_krizis_3

Egriek is segítenek az ukrán határon

A Krisna-hívők Ételt az Életért Alapítványának munkatársai február 27. óta segítik az Ukrajnából menekülteket. A helyszíni tapasztalataikról, a segítő szervezetek és magánszemélyek összefogásáról, valamint a háború elől menekülők igényeiről is beszámolt az egri önkéntes. A héten többször is voltunk a…

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

Technikai szám: 0389

Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18095575-1-41