Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

Technikai szám: 0389

Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18095575-1-41

Egyházi 1%

 

Mit kell tudni az egyházi 1%-ról?

A civil szervezetnek tett felajánlás mellett minden magyar adófizetőnek lehetősége van egy általa kiválasztott, technikai számmal rendelkező egyházat vagy kiemelt kedvezményezettet támogatni.

Az egyházi 1% felajánlásával nem csupán egy adott egyház hitéleti munkáját, hanem az egyházak által végzett társadalmi tevékenységeket is támogatod. Felajánlásoddal ezáltal emberi életek jobbá tételéhez járulsz hozzá.

Nullás adóbevallásoddal is segíthetsz

Akkor is érdemes egyházi 1% felajánlást tenned, ha nincs jövedelmed, vagy az egyes adókedvezmények miatt nincs befizetendő adód, mert az állam ezekhez a felajánlásokhoz kiegészítő támogatást nyújt.

A mindenki által felajánlható teljes összeget a rendelkezők száma szerint arányosan osztják el az egyházak között. Így nullás adóbevallásod akár több ezer forintos támogatást is jelenthet egy egyháznak.

Visszavonásig érvényes az egyházi felajánlásod

2018-tól érvényes rendelet alapján az egyházak számára kitöltött rendelkezésed határozatlan időre szól, azaz visszavonásig érvényben marad, így nem kell minden évben újra figyelmet fordítanod ennek leadására. Tehát, a rendelkező nyilatkozat mindaddig érvényes, amíg vissza nem vonod, vagy nem jelölsz meg másik egyházi kedvezményezettet.

A rendelkező nyilatkozatot 2020. május 20-ig elektronikusan, papíron vagy személyesen is benyújthatod a területileg illetékes NAV kirendeltséghez, akár a adóbevallásod részeként, akár önálló nyilatkozatként a „20EGYSZA” nyomtatványon.

Amennyiben egyetértesz törekvéseinkkel, kérjük, hogy támogasd egyházi 1%-oddal a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségét! Köszönjük!

Technikai szám: 0389

1%-os nyilatkozat letöltése

További hírek

galeria1

Tízezer tál gondoskodás az ukrajnai menekülteknek

Az Ételt az Életért, a Krisna-hívők humanitárius szervezete eddig már több tízezer adag étellel segítette az ukrajnai konfliktus elől menekülő embereket, egyházunk pedig több mint kétszáz ukrán Krisna-hívő ellátásáról, szálláshelyéről, utazásáról gondoskodott. Kezdetben több ezer indiai egyetemista étkeztetését láttuk el,…

ffl_krizis_3

Egriek is segítenek az ukrán határon

A Krisna-hívők Ételt az Életért Alapítványának munkatársai február 27. óta segítik az Ukrajnából menekülteket. A helyszíni tapasztalataikról, a segítő szervezetek és magánszemélyek összefogásáról, valamint a háború elől menekülők igényeiről is beszámolt az egri önkéntes. A héten többször is voltunk a…

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

Technikai szám: 0389

Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18095575-1-41