Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

Technikai szám: 0389

Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18095575-1-41

Egyházi 1%

 

Mit kell tudni az egyházi 1%-ról?

A civil szervezetnek tett felajánlás mellett minden magyar adófizetőnek lehetősége van egy általa kiválasztott, technikai számmal rendelkező egyházat vagy kiemelt kedvezményezettet támogatni.

Az egyházi 1% felajánlásával nem csupán egy adott egyház hitéleti munkáját, hanem az egyházak által végzett társadalmi tevékenységeket is támogatod. Felajánlásoddal ezáltal emberi életek jobbá tételéhez járulsz hozzá.

Nullás adóbevallásoddal is segíthetsz

Akkor is érdemes egyházi 1% felajánlást tenned, ha nincs jövedelmed, vagy az egyes adókedvezmények miatt nincs befizetendő adód, mert az állam ezekhez a felajánlásokhoz kiegészítő támogatást nyújt.

A mindenki által felajánlható teljes összeget a rendelkezők száma szerint arányosan osztják el az egyházak között. Így nullás adóbevallásod akár több ezer forintos támogatást is jelenthet egy egyháznak.

Visszavonásig érvényes az egyházi felajánlásod

2018-tól érvényes rendelet alapján az egyházak számára kitöltött rendelkezésed határozatlan időre szól, azaz visszavonásig érvényben marad, így nem kell minden évben újra figyelmet fordítanod ennek leadására. Tehát, a rendelkező nyilatkozat mindaddig érvényes, amíg vissza nem vonod, vagy nem jelölsz meg másik egyházi kedvezményezettet.

A rendelkező nyilatkozatot 2020. május 20-ig elektronikusan, papíron vagy személyesen is benyújthatod a területileg illetékes NAV kirendeltséghez, akár a adóbevallásod részeként, akár önálló nyilatkozatként a „20EGYSZA” nyomtatványon.

Amennyiben egyetértesz törekvéseinkkel, kérjük, hogy támogasd egyházi 1%-oddal a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségét! Köszönjük!

Technikai szám: 0389

1%-os nyilatkozat letöltése

További hírek

Filo Foto Tas

Folytatódnak a mindennapos ételosztások!

A Krisna-hívők Közösségének Ételt az Életért programja emberbaráti kötelességének tartja, hogy a pandémiás veszélyhelyzet ideje alatt is folytassa mindennapos ételosztásait. Az étel elkészítése fokozott fertőtlenítési eljárások mellett, míg az ételosztások lebonyolítása fokozott elővigyázatossággal és az ilyenkor szokásos higiéniai szabályok betartása…

Védőmaszkot osztunk, nem csak a lakosságnak

2020. április 07. Doktor nénik szupererős, pamut, mosható-vasalható kényelmes védőmaszkban.  Így véd meg mindenkit Jagannath :) és Gauranga ;) . A jelenlegi időszakban összesen 10 ezer db védőmaszk kiosztásával segítünk nem csak a rászoruló lakosságnak, veszélyeztetett csoportoknak, pl. egészségügyi dolgozóknak is.…

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

Technikai szám: 0389

Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány

Adószám: 18095575-1-41